29 Kasım 2016 Salı

Yedigöller'de Aşk Başkadır


Göktürk
'te oturuyorum. Bugün Sarıyer'e giderken Bahçeköy orman yolunu kullandım. Sonbahar öyle güzel bir mevsim ki geldiği her yeri güzelleştiriyor. Ormanın sarı,turuncu renklerini görünce aklıma Yedigöller geldi.Eve geldiğimde açıp çektiğim fotoğraflara baktım. Öyle güzel ki..Orada olmayı çok istedim.

Yedigöller,Bolu


2013 yılı..Kasım ayı..Hani aşkın bambaşka olduğu ay..:) İş arkadaşlarıyla birlikte günübirlik bir gezi için Yedigöller'e gitmek üzere organize olduk. Şimdi aşk demişken iş arkadaşı da nereden çıktı.. İş yerinde aşkı bulduk tabi bunu kendimize saklamayı tercih ettik. Caanım güzelliği harcamak durumunda kaldık bir yerde tabii..Yok yok Yedigöller öyle güzel ki her türlü keyfine varabilirsiniz.

Efendim,Yedigöller'in Bolu'da olduğunu bilmeyen yoktur elbette.. Bolu merkezden buraya 42 km'lik bir yolu var.Bizim gittiğimiz dönemde yolu oldukça bozuktu.20 km hız ile gitmek zorundaydık.Böyle olunca yol bir hayli uzuyor elbette. İstanbul'dan yaklaşık 6 saat sürüyor. Ama geçtiğimiz yıl bu bozuk yolun 24 km'lik kısmını yenilemişler,ulaşım biraz daha kolaylaşmış..Aslında insan biraz da bakir kalsın istiyor böyle yerler..Yolun yenilenmiş olması iyi mi kötü mü çok emin değilim.

Yedigöller'de yemek yemek için herhangi bir tesis,cafe vs tarzı bir yer yok..Aç kalmak istemiyorsanız eğer hazırlıklı gitmeniz gerekiyor. Zaten tüm günü burada geçirmek isteyeceğiniz için en güzel alternatif mangal yapmak. Bunun için hazırlanmış bölümler var. Malzemelerinizi aldıktan sonra keyifle manzaranın tadını çıkara çıkara karnınızı doyurabilirsiniz.

Renkler her ne kadar turuncu ve sarı olsa da yer yer yeşilin her tonunu görmeniz de mümkün..Buna istinaden yanınıza almanız gereken en önemli şey profesyonel fotoğraf makinesi. Zaten fotoğraf klüpleri özellikle buraya gezi düzenliyor. Yansımalardan çok güzel fotoğraflar çıkıyor.

Yedigöller  kesinlikle bahar aylarında özellikle Kasım ayında görülmesi ideal bir yer..Kasım ayını bitirmeye az kalmışken,fırsatınız varsa mutlaka gidin..




2 yorum:

  1. kasımda yedigöller başkadır cennet ülkemizde gezilecek görülecek yaşanacak o kadar gzüel yerler varki yaşamak yerine kavga etmek neden sorusunu sıklıkla sorar oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güç ve para arzusu.. İnsanlığımızı kaybedeli çok oldu ne yazık ki.. İnsana,hayvana,doğaya,tarihi esere herşeye hırçın davranıyoruz ve tüketiyoruz,yok ediyoruz. İnsanımız böyle! ziyaretiniz için teşekkürler bu arada:)

      Sil